Gezocht: praktijkhouders in Friesland

door | dec 7, 2022 | nieuws

Hoe zorgen we voor behoud van voldoende huisartsenzorg en voldoende praktijkhouders in Friesland? Daarover organiseerden Dokterszorg Friesland en De Friesland op 30 november 2022 een inspiratiebijeenkomst voor Friese huisartsen. We gaven als coöperatie Flexdokters een presentatie over onze werkwijze. Dat leidde tot mooie vragen en gesprekken.

dokterszorg FrieslandWe gaan graag verder in gesprek met zowel praktijkhouders die van plan zijn om te stoppen met hun praktijk, als met huisartsen die de stap overwegen om praktijkhouder te worden. Voor beide groepen hebben we een aanbod met als doel nieuwe praktijkhouders in Friesland. Flexdokters gelooft namelijk in de zelfstandig praktijkhouder die zijn of haar patiënten kent. We zetten ons er graag samen met de lokale huisartsen voor in dat ook in Friesland alle inwoners toegang houden tot een eigen huisarts. Bij coöperatie Flexdokters bepaalt de patiënt zelf de lengte en het type consult (via chat, telefoon, videoconsult of op de praktijk).

Dankzij de Flexdokters-werkwijze heeft de patiënt rechtstreeks contact met de huisarts zonder tussenkomst van een assistent. Het idee erachter is dat de arts echt dichtbij de patiënt staat en voldoende tijd heeft om goede zorg te leveren: persoonlijk en betrokken. Coöperatie Flexdokters is een not-for-profit organisatie, die inmiddels landelijk zo’n 15 praktijken ondersteunt. Door het aantrekkelijke aanbod en de werkwijze hebben de afgelopen 2 jaar 25 huisartsen de stap gezet van waarnemer naar praktijkhouder van in totaal 18 praktijken.

Coöperatie Flexdokters, De Friesland en Zilveren Kruis werken intensief samen om meer huisartsen te enthousiasmeren praktijkhouder te worden en zo te zorgen dat patiënten van goede huisartsenzorg verzekerd blijven.

Wil je als huisarts meer weten over onze werkwijze? Lees dan meer over ons aanbod of neem contact met ons op. We staan je graag te woord.

Geïnteresseerd? Nieuwsgierig? Te mooi om waar te zijn? Nog heel veel vragen?

Snappen we allemaal. Neem contact met ons op dan bekijken we samen de mogelijkheden. Want aantrekkelijk praktijkhouderschap kan. Echt.

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.