Minister Ernst Kuipers op werkbezoek bij een Flexdokters huisartsenpraktijk

door | nov 22, 2022 | nieuws

Gisteren was minister Ernst Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op werkbezoek bij huisartsenpraktijk De Haarlemse Huisdokters – een lid van de Flexdokters Coöperatie – voor een gesprek met een groep huisartsen uit de regio over de knelpunten in de huisartsenzorg.

Vladan Ilic, de ontwikkelaar van het Flexdokters model van Westerdokters uit Amsterdam heeft een toelichting gegeven op zijn visie ten aanzien van innovatie. Verder gingen de deelnemende huisartsen in gesprek over hoe het praktijkhouderschap weer aantrekkelijk gemaakt kan worden, aangezien dit zo belangrijk is voor het behoud van de eigen huisarts voor alle Nederlanders.

Nienke Reuvers van De Haarlemse Huisdokters lichtte daarin toe dat ze door de Flexdokters werkwijze de stap heeft gezet naar het praktijkhouderschap. Door de manier van werken als Flexdokters-lid kan zich richten op de kern van het vak, is er veel minder ruis en is er meer tijd voor de patiënt als dat nodig is. Ze heeft kortom weer plezier in haar vak.

Minister Kuipers toonde een grote interesse in wat er speelt in de huisartsenzorg en hoe vernieuwing kan helpen om menselijk en kleinschalige huisartsenzorg te behouden.

minister Ernst Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op werkbezoek bij een flexdokters-huisartsenpraktijk