Ons verhaal

Het begon in 2016 met één huisarts die een nieuwe praktijk opende met een geheel andere manier van werken: Vladan Ilić startte de praktijk Westerdokters in Amsterdam. Later werd dit model overgenomen door een huisarts in Wouw in West-Brabant en kort daarna was het model de oplossing om continuïteit van huisartsenzorg in Oost-Drenthe veilig te stellen.
Vladan Ilic, oprichter Flexdokters
Dit was de basis voor de oprichting van de coöperatie Flexdokters in 2020 en de uitwerking van de werkwijze in een integrale methode die huisartsen in staat stelt zelf het eerste aanspreekpunt te zijn voor de patiënt en persoonlijk de beste zorg te leveren. Zoals het vroeger was. Want de kwaliteit van vroeger, met de eisen en de middelen van nu, dat bleek te kunnen. En dan ook nog in een vorm waarin elke huisarts zelf bepaalt hoe de positionering van de praktijk eruit komt te zien, helemaal in aansluiting op de eigen voorkeuren.

het verhaal van Flexdokters

Flexdokters is een zelfstandige coöperatie zonder winstoogmerk. We worden ondersteund door de SAG (Stichting Achmea Gezondheidszorg) en door zorgverzekeraar Zilveren Kruis als eerste strategisch partner die de doelen van Flexdokters onderschrijft en ons daarom steunt.

Inmiddels bestaat de coöperatie uit 15 praktijken die de overstap naar een nieuwe manier van werken maakten. Zij ontdekten door regie op mijn eigen tijd en aandacht voor mijn patiënten, het werkt! En misschien nog wel belangrijker, niet alleen de huisartsen zijn blij, ze horen het terug van hun patiënten: die waarderen het directe contact, de snelle beschikbaarheid en waarderen dat hun huisarts goed luistert en doorvraagt. Zij zijn blij met de extra tijd die hun huisarts voor ze neemt juist als dat nodig is.

Wil je meer weten over onze Flexdokter-coöperatie of ben je benieuwd naar ervaringen van reeds aangesloten huisartsen?  Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook