Onze doelen

Flexdokters hebben twee doelen: aantrekkelijk praktijkhouderschap en steeds betere zorg.

 

Aantrekkelijk praktijkhouderschap

Aantrekkelijk praktijkhouderschap vinden wij: persoonlijke, kleinschalige huisartsenzorg waarbij de patiënt-arts relatie centraal staat, er ruimte is voor gedifferentieerde zorg voor iedereen en die werkplezier en flexibiliteit voor de huisarts mogelijk maakt. De coöperatie ondersteunt bestaande praktijken bij het aanpassen van de praktijkvoering: Een duidelijk plan en intensieve begeleiding om anders en fijner te gaan werken zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.

Startende nulpraktijken helpen we met het maken van een persoonlijk plan. We doen de voorbereiding en opstart samen en zorgen dat je de lessen kan gebruiken van degenen die je voorgingen. Je staat er dus niet alleen voor. En we zorgen er door onze unieke manier van werken voor dat de investeringen die nodig zijn relatief laag blijven.

Steeds betere zorg

Dat klinkt ambitieus, en dat zijn we ook. Maar onze aanpak is tegelijk heel pragmatisch en gebouwd op samenwerking: Met de coöperatie sta je er namelijk niet alleen voor. We wisselen ervaringen uit tussen de aangesloten praktijken en delen kennis en best-practices met elkaar. De centrale organisatie van Flexdokters ondersteunt hierbij met data die tot nieuwe inzichten kunnen leiden voor praktijken. Vervolgens is het geheel aan hen of en wat ze eventueel willen aanpassen.

Daarnaast werken we samen om steeds nieuwe innovaties toe te passen in de huisartsenpraktijk. Dit is een onderwerp waar individuele praktijken in het algemeen niet aan toekomen. Maar doordat we samenwerken binnen Flexdokters kunnen we dit wel. Zo optimaliseren alle praktijken continu de zorg die zij aan hun patiënten kunnen verlenen. Betere ervaringen voor de patiënt, betere zorguitkomsten, lagere integrale zorgkosten en een betere ervaring voor de arts zijn daarbij onze ambitie.

Ervaringen van aangesloten Flexdokters

Dat zijn natuurlijk mooie woorden en misschien klinken sommige voordelen wel als te mooi om waar te zijn. Het sterkste bewijs zijn natuurlijk de huisartsen die zijn aangesloten bij Flexdokters. Luister en kijk naar een aantal van deze huisartsen, of beter nog: neem eens contact met een aangesloten huisarts op om uit eerste hand te horen wat de ervaringen zijn als Flexdokters.

Wil je meer weten over onze Flexdokter-coöperatie of ben je benieuwd naar ervaringen van reeds aangesloten huisartsen?  Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook